Notícies y consells

Tot el que necessites saber sobre les ulleres de sol canines

Hi ha determinades ocasions en les quals sí o sí que solem necessitar l’ús d’ulleres de sol. Un assolellat dia de primavera, quan s’aixeca molt vent en una zona arenosa, si sofreixes d’hipersensibilitat ocular i, fins i tot, en la neu. Però, en alguna ocasió t’has plantejat que als gossos els succeeix el mateix? Com llegeixes, els nostres amics canins també són sensibles, en alguns moments, a la llum i a altres agents externs, per la qual cosa poden arribar a precisar de l’ús d’aquest complement.

A continuació, durem a terme un desglossament de totes les possibles activitats en les quals poden necessitar-les. No et preocupis, tant si ets un expert fent diferents activitats, com si et vols iniciar, és possible que no hagis caigut en aquests aspectes, ja que nostres gossos no parlen, encara que sí que es comuniquen!

Això és tan sols una breu introducció del que són les ulleres de sol per a gossos

Quan pensem en un gos amb ulleres de sol, pot ser que el primer que se’ns passi pel cap sigui una pel·lícula americana en la qual surti algun gos de l’exèrcit estatunidenc equipat amb morrió i ulleres, saltant amb un paracaigudes o en situació de guerra. Tot molt de Hollywood. O, per contra, imatges de gossos vestits “de postureo” en xarxes socials.
Però, a continuació, t’explicarem que és molt més que això, es tracta d’un complement molt necessari si vols fer tot tipus d’activitats amb el teu gos i si, a més, vols el teu amic pelut gaudi al cent per cent de totes aquestes situacions.
No et preocupis, t’informarem dels llocs en els quals les podria necessites, com són aquestes ulleres i, per descomptat, com posar-les.

En quines situacions, el meu gos, necessita ulleres de sol?

Problemes oculars

Determinats problemes oculars, sempre diagnosticats per un veterinari, precisen de l’ús, per part dels nostres companys peluts, de l’ús d’ulleres de sol.
Alguns símptomes associats a aquesta mena de malalties, poden ser l’augment de llagrimeig, moltes lleganyes, que es posi nerviós sota el sol, que busqui l’ombra i no vulgui moure’s, entre altres.
Si t’adones que el teu gos sofreix algun o diversos d’aquests símptomes, hauràs de portar-lo al veterinari per a comunicar-li tots els detalls i fer-li una revisió mèdica i que sigui aquest professional qui avaluï si té problemes oculars i si és necessari algun tipus de tractament, ulleres de sol o qualsevol altra prescripció.

Activitats de neu amb gos

Igual que a nosaltres ens resulta d’allò més molest estar en la neu durant un dia assolellat sense ulleres de sol, per als nostres millors amics també ho és. A més, no sols és qüestió de comoditat, sinó també de salut, ja que aquest complement ajuda a evitar cremades solars en els ulls, d’aquí la gran importància del seu ús.

Activitats a la platja amb gos

Si tens la sort de viure en una zona costanera i passejar amb el teu gos prop de la platja o bé si acudeixes amb aquest a visitar unes dunes en el desert (encara que aquest pla només estigui recomanat a l’hivern), pot semblar insignificant, però si s’aixeca vent, pot arribar a ser molt molest per al teu company, igual que ho és per a nosaltres.
Una vegada més, les ulleres de sol són la millor opció per a afrontar aquest tipus de situacions.

Zones de vent amb gos

Tal com s’esmentava en l’apartat anterior, el vent pot arribar a suposar, de cop, una gran incomoditat. Un gran exemple d’aquesta mena de situacions és quan un gos militar s’enfronta a ràfegues d’aire a gran velocitat en saltar en paracaigudes estant en combat.
Sabem que aquesta no és una situació habitual per a la resta de gossos que no es dediquen a aquestes labors, però aquests també es poden trobar en situacions similars, en el que al vent es refereix, com per exemple:

  • Escúter, boogie o bicicleta amb gossos: si tens la sort de poder desplaçar-te amb escúter o boggie amb el teu gos, tant si és en una motxilla adequada o bé amb la seva correcta subjecció, necessitaràs que porti ulleres perquè no estigui incòmode durant el trajecte, en cas contrari podria portar *negativitzar el vehicle, fins i tot odiar-lo.

Com són unes ulleres de sol per a gossos?

La nostra recomanació és que triïs un model d’ulleres de sol amb reixeta de ventilació, atès que per contra, se li crearà baf en el cristall, dificultant la seva visibilitat, la qual cosa pot fer que es posi nerviós.
Una altra opció és netejar les ulleres amb líquid antibaf.
Finalment, és important tenir en compte que les cintes han de ser ajustables i revisar, en tot moment, que no estiguin ni massa atapeïdes ni tampoc massa soltes, perquè el nostre amic estigui totalment còmode.

Com es posen les ulleres de sol per a gos

Positivització d’ulleres de sol canines

És un tipus de producte nou, tant per a tu com per al teu gos, per la qual cosa t’aconsellem que comencis a practicar i a agafar soltesa amb les ulleres primer tu, posant-les-hi a un peluix, a un coixí, o fins i tot a tu mateix! (Sí, es pot!). Això ajudarà a evitar que caiguis en la temptació de posar al teu gos com a conillet d’índies i practicar amb ell, ja que t’aconsellem que, des del primer moment, és important positivitzar adequadament i sense pressa, perquè no agafi por a aquest complement.

Cal destacar que la col·locació de les ulleres de sol és molt semblant a la d’un morrió, tant per l’adaptació progressiva que requereixen, com per la pròpia manera de col·locar-ho, que precisa de la subjecció del morro i per la part posterior del cap, exactament igual.

Hi ha molts models i formes, et trobaràs que la gran majoria compten amb una cinta que ha de passar-se per sota del morro perquè se subjecti, per la qual cosa hauràs d’ensenyar al teu gos,igual que amb els morrions, a ficar el musell per a poder passar-li la cinta per sota i, posteriorment, poder adaptar la cinta que passarà per la part posterior del cap.

L’aclimatació del teu gos a aquest element pot portar un temps. A més, mentre porti les ulleres posades, ha de ser una festa, per la qual cosa recomanem que, inicialment, s’utilitzin per períodes molt curts de temps i anar afegint, de manera progressiva, més temps per a la seva adaptació.

No et perdis el nostre consell final

Recorda netejar les ulleres de sol! Pot semblar una mica súper obvi, però en funció del gos i pelatge, és possible que les ulleres s’omplin ràpidament de pèls, la qual cosa pot dificultar la visió.
A més, encara que les ulleres puguin tenir forats de ventilació, la nostra recomanació és netejar els cristalls sempre amb líquid anti baf.

I fins aquí tot el que necessites saber sobre l’ús de les ulleres de sol canines. Coneixies aquest tipus de complement per als nostres amics peluts? Què t’ha semblat?

Al subscriure't al nostre butlletí de notícies, acceptes la nostra política de privacitat.