Notícies y consells

Els millors cotxes per a comprar-te si tens gos

Des de l’aparició de la pandèmia de coronavirus l’any passat 2020, quan vam poder tornar a viatjar, vam ser molts els que optem pels viatges en carretera al voltant del nostre país. No sols per les restriccions estatals i internacionals o la seguretat que això ens aportava, sinó perquè es tracta d’un pla genial, sobretot si viatges amb gossos.

Si estàs pensant a comprar un cotxe o canviar el vell, a continuació et deixem alguns aspectes a tenir en compte per a aconseguir el model perfecte per a tu i els teus amics peluts, incloent-hi un Top 10 dels millors models disponibles en l’actualitat en el mercat.

Què ha de tenir un cotxe per a estar perfectament adaptat per al teu gos?

Cal destacar, abans de passar a parlar dels diferents models de cotxes per a viatjar amb gossos, hem de tenir en compte abans de comprar un nou, que existeixen una sèrie d’elements que no poden faltar en el teu vehicle a l’hora de viatjar amb gos. No sols perquè d’aquesta manera es garanteix tant la seva seguretat com la de la resta d’ocupants d’aquest, sinó perquè a més existeix una normativa que estableix que ha de realitzar-se d’aquesta manera.

  • En primer lloc, si el gos viatja en els seients posteriors, aquest ha de portar lloc el seu arnès, ancorat al vehicle a través d’un cinturó de seguretat especial, que encaixa en els del propi cotxe.
  • De la mateixa manera, si es troba en aquesta zona, una altra de les opcions disponibles és que el teu gos viatgi dins d’un gàbia de transport, que es col·locarà en el sòl, darrere d’algun dels seients davanters.
  • Però totes dues opcions són bastant limitants per al teu gos, per la qual cosa la opció és el maleter, sempre que es disposi d’una reixeta de seguretat que separat de la resta del vehicle. Per aquest motiu, tots els vehicles que es mostren a continuació tenen com a característica comuna un maleter ampli.

Top 10 millors models de cotxes si tens gos

1. Nissan X-Trail 4Dogs

Com no podia ser d’una altra manera, la llista l’encapçala aquest cotxe, dissenyat per Nissan sobre la base d’una enquesta realitzada als seus clients, els qui consideren que els seus gossos, per descomptat, són un membre més de la família.

Com a resultat, aquest vehicle SUV, una perfecta combinació de tot terreny i un turisme convencional, la qual cosa el converteix en el model ideal per a circular per asfalt, amb l’avantatge de disposar d’un ampli espai perquè els gossos vagin amb tu a qualsevol lloc.

Entre les funcionalitats que converteixen aquest Nissan X-Trail 4Dogs en el cotxe perfecte per a viatjar amb gossos, a més de la seva gran mida, adequat per a animals de totes les grandàries, destaquen la seva dutxa extraïble i 360è, un assecador, una pantalla amb speaker, una rampa plegable per a aquells gossos més petitons o d’edat més avançada que no puguin pujar al maleter d’un salt, un ganxo per a la corretja, un llit amb totes les comoditats i un doble dispensador d’aigua  i per als premis del teu “perrhijo”.

2. Toyota Corolla Touring Sport

Es tracta d’un altre dels models més recomanables per a famílies amb gossos, donat el seu gran espai. A més, cal destacar que no és necessari retirar per complet la safata del maleter quan els teus amics peluts viatgin amb tu, ja que compta amb una cortina enrotllable, que facilita encara més aquesta adaptació.

Així mateix, la boca de càrrega es troba prop del sòl, facilitant la pujada al vehicle dels gossos. I compte, també, amb un protector en aquesta mateixa zona, que evita que el cotxe pugui ser ratllat per les esgarrapades del teu amic.

Com a extres per a aquest cotxe, és possible adquirir Travall Guard, capaç de crear un espai segur per als animals que viatgen en el maleter. A més, si en algun viatge el teu amic pelut no t’acompanya, aquest element també protegeix els viatgers d’una possible caiguda de l’equipatge durant el viatge.

3. Volkswagen Multivan

Per als amants de les rutes per carretera i del clàssic model de furgoneta Volkswagen, però amb totes les funcionalitats d’un vehicle actual.

Està inclosa en aquest Top 10 millors vehicles per a famílies amb gossos donat la seva àmplia mida, ja que ofereix un espai de càrrega, on els teus gossos poden viatjar còmodament, de, ni més ni menys que, 5,8 metres cúbics.

A més, si ets dels quals estimen anar d’escapada a la naturalesa amb les teves mascotes, cal destacar que aquest model ofereix una tracció 4Motion, que facilita l’agarri de les quatre rodes a la calçada, fins i tot per rutes sense asfaltar.

Entre els elements extra que es poden aconseguir per a garantir la seguretat de tots els ocupants del vehicles durant qualsevol viatge, podem trobar una reixeta separadora, que limita els seients davanters del maleter, oferint també major llibertat als teus companys peluts.

4. Ford Focus SportBreak

Igual que ocorria un dels models anteriors, el nou Ford Focus SportBreak compta amb elements i funcionalitats que faciliten el viatjar amb gossos, com la boca d’entrada del maleter, col·locada en un nivell baix per al fàcil accés dels animals, i la cortina enrotllable que reemplaça la clàssica safata del maleter.

A més, compta amb un ampli espai posterior en el maleter, amb una capacitat de 541 litres.

D’altra banda, per a protegir el teu amic durant qualsevol viatge, la casa Ford ha dissenyat una gàbia que encaixa a la perfecció en el maleter, garantint així la seva seguretat.

5. Citroën Berlingo Multispace

I si tens un o més gossos grans, què millor que una furgoneta perquè viatgin amb gran espai i comoditat? Això és el que ofereix la nova Citroën Berlingo Multispace, amb un volum de maleter que supera els mil litres, tota una mansió per als teus peluts.

A més, Citroën ofereix un model cent per cent elèctric, per a aquells que busquen canviar el seu vehicle per una opció més sostenible i que s’adapta millor a les necessitats actuals del planeta i a les noves normatives de les ciutats.

Una vegada més, com a complement per a la seguretat dels nostres acompanyants, disposem d’una reixeta de protecció per a gossos, que ailla el maleter de la resta de la furgoneta.

6. Volkswagen Caddy

Un dels models més adequats per a gossos de gran mida, atès que el seu maleter compta amb grans dimensions. A més, igual que ocorria amb uns altres dels vehicles inclosos en aquest llistat, compta amb una entrada de càrrega bastant baixa, la qual cosa facilita la pujada dels animals al maleter per si sols.

A més ofereix altres funcionalitats que converteixen a aquesta furgoneta en una opció ideal per als qui busquen fer viatges llargs, per diferents calçades i amb molts amics, ja que té la possibilitat de disposar de fins a set seients (Caddy Maxi) i compta amb una manera de tracció opcional a les quatre rodes, per a escapades per la muntanya.

Tot això es tradueix en el model ideal per als amants dels viatges per carretera, escapades rurals, dels plans amb amics i, per descomptat, amb gossos.

7. Toyota Proace

Una altra de les grans opcions, quant a furgonetes es refereix, és el model Proace de Toyota. No sols perquè, una vegada més, l’espai disponible és l’ideal perquè els teus gossos t’acompanyin en els teus viatges, sinó perquè a més compta amb variables que permeten dissenyar parts del vehicle a gust del comprador, com el llarg d’aquest, amb tres mesures disponibles, la quantitat de portes corredisses en la part posterior, molt útils per a l’accés fàcil a l’interior, o la quantitat de files de seients, que en el cas de viatjar amb gossos es recomana que siguin dos.

Igual que amb la resta de models ja esmentats, existeixen elements adaptats a aquest Toyota Proace per a separar el maleter de la resta del vehicle.

8. Peugeot 208

Es tracta d’un model ideal per a ciutat, amb silueta esportiva i moderna i una grandària perfecta, ja que permet circular i aparcar fàcilment per qualsevol carrer, però a més disposa d’un maleter ampli, perfecte perquè els teus gossos t’acompanyin en els teus viatges. A més, la fila posterior de seients es pot reclinar, incrementant a 1.106 litres la capacitat del maleter.

Els altres beneficis d’aquest vehicle estan lligats amb la conducció i els elements extra que ofereix aquest model, com el seu quadre digital 3D, la seva pantalla tàctil fàcil i intuïtiva o l’assistent de conducció.

També disposa d’una reixeta de protecció per als teus gossos, dissenyada per la pròpia casa Peugeot.

9. Seat Alhambra

Viatjar amb gossos, donades les seves grans dimensions interiors en un vehicle familiar. En concret, el model Seat Alhambra ofereix una capacitat en el maleter que pot arribar a aconseguir els 2.430 litres, el teu gos viatjarà com si d’un jet privat es tractés.

A més, també és l’opció ideal per a famílies grans o persones que solen viatjar en grup, ja que compta amb la possibilitat de circular amb set seients.

Com a extra, una vegada més, la reixeta per a separar el maleter de la resta del cotxe, adequada per a garantir la seguretat dels teus peluts, disponible en el catàleg d’elements oferts per Seat.

10. Hyundai Bayon 

Cotxe SUV compacte i àgil, disseny esportiu i elegant i una de les opcions perfectes per a portar als teus animals de viatge amb tu.

Compta amb un maleter de grandària tant per a chihuahua com per a un malamute. Garanteix tant la seguretat del teu gos, com la teva pròpia amb l’Alerta d’Atenció del Conductor (DAW), assistent per a evitar col·lisions frontals (FCA) i altres elements de seguretat activa.

Una vegada més, Hyundai ofereix la possibilitat d’aconseguir un separador per a animals de la seva pròpia marca, que s’adapta a la perfecció al vehicle.

I tu, quin d’aquests cotxes, perfectes per a viatjar amb gossos, prefereixes?

Al subscriure't al nostre butlletí de notícies, acceptes la nostra política de privacitat.