Notícies y consells

Com adaptar el teu negoci o establiment a ser pet-friendly

Cada vegada són més els gerents i fundadors de negocis que són amants dels animals, fins a tal punt que els encantaria que els seus millors amics peluts també puguin acudir a visitar-los mentre treballen. I cada vegada són més les persones amb mascotes a les quals els encanta gaudir dels seus moments d’oci, o fins i tot quan han de fer algun encàrrec, acompanyats també dels seus fidels companys. Igual que ocorre amb els treballadors de tot tipus d’empreses i és que, qui no ha pensat en algun moment “tant de bo la meva mascota pogués acompanyar-me a treballar”?

El resultat d’aquestes situacions? Una imminent conversió de tot tipus de negocis i establiments per a adaptar-los a les necessitats d’animals, principalment gossos, ja que són els qui ens solen acompanyar en el nostre dia a dia fora de casa, apareixent així cada vegada més locals pet-friendly.

Tu també vols aconseguir entrar en el llistat de negocis pet-friendly i no saps per on començar? No et preocupis, a continuació, tota la informació i consells a tenir en compte per a aconseguir-ho.

Situacions que faran que et planteges si convertir el teu establiment en pet-friendly

Abans de prendre la iniciativa de sí vols i has d’adaptar el teu negoci perquè acudeixin tot tipus d’animals, has de plantejar-te una sèrie de situacions que t’ajudaran a prendre la teva decisió. Les principals són:

  • Per descomptat, si, com s’esmenta anteriorment, ets amo d’un negoci i ets gran amant dels animals. És una cosa òbvia, ja que en cas de dur a terme aquesta conversió, molt aviat el teu negoci estarà ple de mascotes i has de tenir en compte tot el que això comporta.
  • Si al teu negoci solen acudir clients que acudeixen amb les seves mascotes o si, en més d’una ocasió t’han preguntat si això és possible.
  • Si una de les peticions més recurrents entre els teus treballadors ha estat poder tenir un espai en el negoci perquè els seus animals poguessin acompanyar-los durant la seva jornada laboral.
  • Si comptes amb una terrassa, un jardí o espais similars, ja que són ideals sobretot per als gossos.
  • Si tens una clínica veterinària prop del teu local, ja que, per tant, moltes persones amb animals passaran a prop.
  • Si estàs situat en una zona residencial o amb parcs a prop, pel mateix motiu que en el supòsit anterior.

Aspectes a tenir en compte a l’hora de convertir un negoci en pet-friendly

Ara bé, després de tenir en compte tots els factors prèviament esmentats, finalment prens la decisió d’adaptar el teu negoci i convertir-lo en un espai pet-friendly. I ara què? Doncs bé, has de tenir en compte una sèrie de consells imprescindibles per a aconseguir aconseguir que aquesta adaptació es dugui a terme de la manera correcta i que tant tu, com els teus empleats, clients i, per descomptat, els animals que acudeixin, estiguin totalment *agusto en tot moment.

En aquest sentit, els aspectes principals a tenir en compte són:

  • Respecte cap a les opinions de tots els implicats: és cert que, com es comentava en l’apartat anterior, una de les principals premisses a tenir en compte per a convertir un negoci en pet-friendly és, sens dubte, l’amor de l’amo pels animals. Però no ens podem oblidar de les opinions de la resta de persones que treballen en el negoci, ja que ells també tindran un contacte directe tant amb els animals com amb els seus amos. A més, cal estar oberts a les crítiques que es puguin rebre i saber respondre a aquestes, sempre amb el respecte pertinent.
  • Contractar els professionals adequats per a dur a terme el canvi: en determinats casos, la conversió a un negoci pet-friendly pot arribar a suposar una transformació de determinats elements del local, tant a nivell estructural com del mobiliari. Perquè el resultat sigui l’adequat és imprescindible contractar aquells professionals que siguin capaços d’abordar tal treball en el termini estimat.
  • Establir una sèrie de normes a seguir: com ocorre en qualsevol altre tipus de negoci, és imprescindible establir les bases dels nous serveis, posar els límits pertinents i fixar una normativa a seguir, tant pels empleats, com pels clients i els seus companys peluts.
  • Tenir en compte el pressupost necessari i tenir clar que es pot assumir aquesta despesa: i en relació a la reforma esmentada anteriorment, és imprescindible comptar que aquesta suposa una inversió econòmica, la qual s’ha de calcular prèviament i tenir clar, abans d’iniciar qualsevol obra, que serà possible assumir tots els costos associats.
  • Crear consciència entre totes les parts implicades: igual que s’esmentava prèviament amb la normativa, també cal aconseguir que tots els implicats en el negoci siguin conscients del que implica aquest canvi, tant a nivell estructural com de serveis.
  • Tenir en compte que la neteja ha de ser una tasca clau en el local: per tots els que comptem amb un amic pelut a casa és sabut que una mascota implica haver de dur a terme uns serveis de neteja de manera més habitual i més profunda. El mateix ocorre en aquest tipus de negocis, amb la finalitat que tots els que acudeixin a aquest, tant clients com treballadors estiguin a gust en tot moment.
  • Ser conscient dels nous serveis que s’estan oferint: tenir clars quins són aquests nous serveis i poder oferir-los a la perfecció és clau en un negoci pet-friendly. Per a això, si cal, s’haurà de dur a terme la formació pertinent a tots els treballadors.

Serveis que es poden incloure en un negoci pet-friendly

No importa al fet que et dediquis, ni el que ofereixis en el teu local, sempre existeix la possibilitat d’incloure una sèrie de serveis per als nostres amics peluts, amb la finalitat d’oferir una experiència completa pet-friendly. Entre l’àmplia oferta de serveis disponibles per a les nostres mascotes podem destacar les següents:

  • Si regentes un restaurant o una cafeteria, una gran idea és oferir un menú especial per a animals, que incloguin aquells aliments que, en línia amb l’oferta del teu local, puguin ser consumits pels nostres millors amics.
  • En el cas d’una oficina, la millor opció és comptar amb un servei de guarderia per als animals donin joc a les mascotes, cansin mentalment i físicament, a més de les seves rutines de pipi-caca, mentre els teus empleats poden estar tranquils i relaxats treballant sabent que estan en bones mans. Fins que tornen de la seva jornada d’activitat de tornada amb els seus pares perruns.
  • Seguint en la línia esmentada anteriorment, també és convenient, en el cas de les oficines a les quals els treballadors puguin acudir amb les seves mascotes, disposar d’una persona que pugui encarregar-se de passejar als animals quan calgui.
  • Sigui com sigui el tipus de negoci, si cerques que sigui considerat dins de la categoria pet-friendly, sempre has de disposar d’abeuradors amb aigua fresca.
  • Una altra gran idea és disposar de camites i mantes per a mascotes de diferents grandàries, sobretot en aquells tipus de negocis en els quals se sol passar molt de temps, com a perruqueries, per exemple.
  • En funció del tipus de negoci, també pot ser recomanable oferir amb un servei de veterinària pròxim al negoci, com pot ser el cas, per exemple, d’hotels, hostals, oficines o similars, perquè puguin oferir una solució instantània durant l’estada d’animals en aquest, en cas de ser necessari.

Activitats de team building per a empreses que accepten mascotes

També és una bona idea, com ja es fa en Groupet, dur a terme activitats de team building amb les mascotes, ja que s’aconsegueix no sols afermar les relacions entre els treballadors, sinó també un gran benefici emocional per a aquests.

Ara que ja coneixes tots els secrets per a convertir el teu negoci en pet-friendly, t’animes a llançar-te a aquesta aventura i donar la benvinguda als nostres amics peluts en el teu local?

Al subscriure't al nostre butlletí de notícies, acceptes la nostra política de privacitat.