Notícies y consells

Coasteering amb gossos

Aventura amb gossos

Activitat aquàtica amb gossos

T’agradaria fer activitats d’aventura amb el teu gos? i t’encanta l’aigua? descobreix l’activitat Coasteering amb gossos!!

Parlarem d’una activitat d’aventura vorejant la costa amb els nostres gossos! una activitat on es farà recorregut costaner combinant senderisme, salts d’alçada a l’aigua, exploració de coves, busseig, escalada de travessia, amb els nostres gossos! així que comencem fort!

Entrevistem a Miquel de l’associació ACEC (Associació Catalana d’Excursionisme Caní), els únics a tot Espanya on practiquen i organitzen aquest esport d’aventura amb gos.

No us perdeu el final de l’article on adjuntem l’entrevista i el vídeo complet fent coasteering!!

¿Qué es el Coasteering con perros?

El coasteering, també conegut com a coastering és un esport d’aventura, en aquest cas, un esport d’aventura amb gos que consisteix a fer un recorregut costaner combinant el senderisme, salts d’alçada a l’aigua, exploració de coves, i s’alterna natació, pujar i baixar roques de la costa, i en aquest cas adaptat per fer aquesta activitat aquàtica amb els gossos. És un esport molt semblant als barrancs.

Diferència entre barranquisme i coasteering amb gossos

Barranquisme o barrancs amb gossos

El barranquisme és un esport d’aventura que es practica als rius de muntanya fent un itinerari a través de canons al llarg del curs del combinant natació i escalada per salvar els obstacles naturals.

Coasteering amb gossos

Com hem dit abans, també és un esport d’aventura que consisteix a fer un itinerari a través d’aigua i roques, en aquest cas vorejant la costa.

En Miquel ens comenta que el Coasteering té més versatilitat que els barrancs a l’hora d’adaptar la ruta amb els gossos, ja que no tots els barrancs són aptes per anar amb gossos i en les seves activitats estan en contra de rapelar-hi (baixar en corda ). En canvi, a la costa hi ha moltes més opcions per crear un itinerari segur per als gossets.

Ens comenta que l’aigua dels rius de muntanya generalment són molt més freds que l’aigua del mar, per això és més agradable l’activitat i no té aquesta limitació ja que per la seva zona geogràfica, els barrancs la gran majoria de Catalunya no són aptes per fer amb gos, ja que cal fer ràpel o té els salts molt alts. Els barrancs no són tan ideals com el Coasteering, per practicar-lo cal anar al Pirineu per fer l’activitat o anar a Guara amb el teu gos, (zona Huesca), per fer barrancs amb els gossos, quan el Coasteering ho fan actualment a Sant Feliu de Guixols, és aproximadament a una hora de Barcelona.

També ens comenta el Miquel la major versatilitat que té el Coastering en comparació amb els barrancs, en el cas dels barrancs l’itinerari és el que és, i hi ha un determinat nombre de salts, és complicat anar enrere per tornar a repetir-lo ja que depèn de l’itinerari del riu, això no passa al coasteering pel fet que és el mar i fàcilment pots anar enrere i saltar totes les vegades que es vulgui, en menys temps o en menys estona es pot gaudir de més temps de l’adrenalina.

On practicar Coasteering amb gos a Catalunya?

Costa brava amb gossos

Ens explica el Miquel qui organitza aquesta activitat, ens explica que està dirigida conjuntament amb Girona Aventura, una fusió de coneixements i experiències fa possible aquesta activitat, una iniciativa encarada per substituir i millorar les activitats de barranquisme amb gos que fan. L’associació ACEC proporciona el coneixement, l’ajuda, el suport i la prevenció perquè l’activitat es converteix totalment dogfirst (els gossos són els protagonistes) i human friendly.

Esport d’aventura amb gos amb molta seguretat

És una activitat d’aventura i en tot moment està contemplada la seguretat, ens explica que l’activitat està dirigida per guies professionals especialitzats, juntament amb l’assessorament d’ells i experiència fent activitats amb gossos al llarg de 10 anys, han pogut adaptar aquesta activitat de aventura també per fer-la amb els gossos.

Es controla l’època de cria d’eriçons ja que hi ha una gran quantitat en aquesta zona de Girona i poden fer malbé tant els eriçons com les potetes dels gossos.

Es controla els llocs on es pot passar, les zones de salts que no siguin molt alts i sempre hi hagi una baixada per al gos on no calgui saltar, és l’activitat adaptada en si per poder fer-ho 100% amb gossos i human friendly, a més que els gossos sempre portaran una armilla salvavides durant tot el temps.

Material per fer coasteering amb gos

Els guies d’aventura proporcionan per als humans el casc i el neoprè, només caldrà portar de casa el banyador i uns escarpins o l’ideal seria botes de barrancs però unes esportives antigues a les que es puguin mullar servirien.

L’associació ACEC proporciona armilla salvavides si el gos no en té.

Durada de l’activitat coasteering amb gos

En general, l’itinerari són 2 hores de ruta, però va en funció del grup i del que s’entretingui saltant, nedant i descansat durant l’itinerari. Es comença a primera hora del matí i s’allarga durant tot el matí, bàsicament fins que la gana prem!!

Condició física per fer coasteering amb gossos

Cal que la persona sàpiga nedar i tingui una condició física molt bona ja que haurà de ser capaç de pujar/ baixar roques i nedar a contracorrent durant temps prolongat al mar i és primordial tenir una condició física mínima (no hi ha mínim o màxim de edat però és essencial una condició física bona). A més, s’haurà de tenir força per ajudar el teu compi de 4 potes en moments puntuals o en cas que ho necessiti, amb un extra de quilos, a causa del pes que absorbeix el pelatge a l’aigua. Un exemple “si el teu gos pesa 50kg has de ser capaç de tenir força per ajudar-lo, comptant amb uns quilos de més pels cabells mullats”.

Gossos Aquàtics

Ens comenta el Miquel que aquesta activitat no és per a tots els gossos. És essencial que el gos tingui una condició física molt bona i li agradi molt l’aigua, no només que li agradi mullar-se les potes i la panxa, sinó que es fiqui a l’aigua i li agradi nedar. “El gos ideal és que si a l’hivern passeges per la platja, en una distracció es fiqui a l’aigua!!”

Preguntes freqüents de Coasteering amb gos

En Miquel ens respon sobre aquestes preguntes!

¿Puc fer coastering si el meu gos li agrada massa l’aigua?

  • el teu gos és ideal per fer coasteering!!

¿Puc fer coastering si el meu gos li agrada massa l’aigua?

  • No és aconsellable fer coasteering amb el teu gos. Pots venir sense gos sense cap problema però és millor que vinguis sense el teu gosset!
  • Hi ha altres activitats aquàtiques per fer a l’estiu amb el teu gos que fa Acec a la seva secció Acec Aquàtic com ara trekking aquàtic, són caminades per rius, on l’aigua no cobreix del tot i són ideals per iniciar-se que el gos estigui a l’aigua .

¿Puc fer coasteering sense gos?

  • si es pot!! sempre que t’agradin els gossos, és obert a qualsevol persona!!

¿Puc fer coastering si el meu gos és un cadell?

  • Sempre és buscar l’estat del gos, no és bo forçar-los a nedar pot arribar a avorrir una activitat, pot ser massa fer nedar un cadell durant 2 hores, per la qual cosa no és aconsellable en cadells aquesta activitat.

¿Puc fer coastering si el meu gos és un gos més gran?

  • Pot ser molt exercici per a un gos gran, fins i tot un sobreexercici, per la qual cosa tampoc no és aconsellable per a gossos grans.

¿Puc fer coastering si el meu gos si és un gos molt petit?

  • Cal tenir especial cura amb els gossos petits ja que poden arribar a passar hipotèrmia per la qual cosa caldrà tenir especial atenció i conèixer el gos, amb un gos superior a 15kg mai no hi haurà cap problema en aquest aspecte.

¿Puc fer coastering si el meu gos és un gos molt gran?

  • Cal tenir en compte que cada persona ha de ser capaç dajudar al seu gos, si el seu gos pesa 70kg aquesta persona ha de ser conscient que deu ajudar-lo, juntament un extra de pes en què el pelatge del gos absorbeix aigua i pesarà. Cal ser-ne conscient.

¿Puc fer coastering si el meu gos és gos PPP?

  • Sempre que li agradi molt l’aigua, com hem dit anteriorment, és benvingut!

¿Puc fer coastering si el meu gos és un gos amb discapacitat lleu?

  • És molt bo la natació per a ells i es podria valorar la possibilitat que es pot ajudar, es pot guiar i sense problema. Caldria valorar cada cas en particular.

¿És obligatori saltar?

  • Tant per a gossos com a humans no és obligatori ni necessari saltar, tant per cansament o si veus que és massa altura per a tu, no és necessari.

¿Puc fer coastering si el meu gos és un gos amb problemes de comportament, agressivitat, reactiu…?

  • Ens comenta el Miquel que si el gos està físicament en bona forma i li agrada molt l’aigua, tot allò altre s’anirà treballant sobre la marxa, deixant més espai per al gos i adaptant-se al ritme i circumstàncies del gos

Experiència amb gos

Ens explica i nosaltres vam poder viure en primera persona que definitivament és una experiència única a viure amb el teu gos, una experiència preciosa a la qual viure amb el teu gos, ja que ho passes molt bé i sent una activitat diferent amb el teu gos, es crea una complicitat única i t’uneix molt al gos, ajuda a superar les pors conjuntament, i definitivament mereix viure’l una vegada a la vida.

Properes activitats de coasteering amb gos a Costa Brava


A Groupet podràs assabentar-te de quan es realitzarà la següent activitat, a través del nostre cercador d’activitats a tota Espanya www.groupet.es o simplement pots preguntar-nos a info@groupet.es o 623025139 si sou prou gent interessa, es pot crear un grup!

Video Coasteering amb gos

Si us han quedat més dubtes i voleu saber tots els detalls del coasteering us animem a veure l’entrevista completa aquí

Vídeo de l’activitat Coasteering amb gossos

Vídeo de Coasteering amb gos Costa Brava

Si us han quedat més dubtes i voleu saber tots els detalls del coasteering us animem a veure l’entrevista completa aquí

Entrevista ACEC sobre Coasteering amb gos

En definitiva és ideal com:

Activitat d’aigua amb gos

Activitat d´Aventura amb gos

Activitat d´estiu amb gos

Una experiència amb gos

Activitat amb gos a Catalunya

Gossos que adora en aigua

Què fer amb el teu gos en cap de setmana

Què fer amb el teu gos a l’estiu

Assabenta’t de les novetats d’oci i diversió amb gossos a www.groupet.es

Al subscriure't al nostre butlletí de notícies, acceptes la nostra política de privacitat.