Gato Easy en Actividad con perros

Notícies y consells

Activitats amb gat

Alguna vegada t’has preguntat si realment podries fer activitats amb el teu gat? Sortides a la muntanya, senderisme … anar a la platja?

Hem entrevistat a Rosa, aventurera amb família canina i felina, i voluntària de l’associació canina Icanwalk. Ens ha explicat com ho fa i com va començar per aconseguir fer activitats amb el seu gat Easy i els seus 3 gossos (Lluna, Prince i Logan).

Actualment, Rosa és voluntària a l’associació Icanwalk on s’organitzen activitats per a fer amb gossos. Ella, a més, porta el seu gat Easy.

Rosa sempre porta a Easy en el seu transportin-motxilla. En moments tranquils el treu de la motxilla a passejar, al costat de la resta de gossos. Els gossos s’ho prenen com un més i caminen tots en harmonia.

¿Qui diu que un gat no pot gaudir passejant amb perretes? ¿¿Increïble no ?? Us ho ensenyem i us ho expliquem! Et preguntant …

Com va començar a portar al seu gat a fer activitats?

Rosa sempre ha estat amant dels gats. A casa sempre ha hagut. Ens explica que abans de tenir a Easy va tenir a Charlie; un gat independent a què havia provat treure al carrer. No obstant això, va notar que no el portava massa bé.

Després de Charlie va arribar Easy. Va ser adoptat de molt petitó i va arribar a casa juntament amb Prince, que era cadellet. A la casa, a més, ja convivien dos gossos: Lluna i Logan. Així que Easy i Prince, van créixer junts, barrejant comportaments gatunos-canins.

Quan tenia 4-5 mesos ho va anar acostumant a anar en cotxe regularment. Visitaven la casa dels seus pares, on Easy gaudia d’espais oberts i no se n’anava.

A l’veure’l tan bé, el següent pas va ser portar-lo a llocs coneguts i controlats. Així, a poc a poc avançant fins a portar també a les sortides a la natura, que sol fer els caps de setmana.

Easy no li agrada quedar-se a casa, s’enfada si ens anem sense ell !! “

Rosa

Groupet ha coincidit amb Rosa, Easy, Lluna, Prince i Logan en diverses activitats d’Icanwalk: una acampada i sortida a la natura en Sant Joan i en el ICanCamp (un cap de setmana de campament caní).

Material per fer activitats amb gat

Rosa càrrega normalment a Easy en un transportin tipus motxilla. Per passejar-lo, el porta amb arnès anti escapament i corretja retràctil. És important portar-los sempre lligat, perquè el gat es pot espantar per algun soroll inesperat. Per exemple, una veu forta o un crit d’algú a l’trucar a un gos, …

Entendre el llenguatge felí

Ens explica que a l’igual que el llenguatge caní, els gats també tenen el seu propi llenguatge. El llenguatge felí és diferent a el dels gossos, i cal aprendre per mantenir una bona harmonia en els passejos.

De vegades, els gats se’ls considera com a part de l’mobiliari de casa i es pensa que no cal treure-ho. En realitat, entenent el seu llenguatge i els seus senyals, es pot crear un tipus de relació amb un vincle més fort. Més enllà d’alimentar-los i acariciar-los, es pot gaudir-ne i integrar-los com un més de la família.

Passejades diaris per a gats si o no?

Rosa també ens explica la seva experiència a l’fer passejos diaris amb Easy. Ens explica que solia portar-lo en les sortides amb els seus germans canins habitualment. Però pel rebuig, retrets i crítiques de persones que passejaven els seus gossos han deixat de fer-ho. Fins i tot portant a Easy en el seu transportí-motxilla rebia aquestes crítiques.

Hi ha persones que no confien en els seus propis gossos i la por que es puguin avalanzar sobre Easy, provoca aquests retrets. Cal destacar que l’Easy és un gat molt bé socialitzat amb gossos.

Així que Easy surt de passeig (o “pingoneo”) els caps de setmana, quan fan sortides a la natura i en les activitats de Icanwalk.

Activitats amb gossos i gats

Desde Groupet ens meravella la relació d’Easy amb la resta de gossos. En els passejos es torna un més del ramat.

El que hem vist fins ara, és que els gossos que no formen part de la familia de Rosa, s’acosten a Easy amb curiositat. El ensumen i després segueixen caminant.

Realment es poden fer activitats amb gats i gossos?

Des Groupet opinem que si el gat està acostumat als gossos i li agrada estar en espais oberts i nous, definitivament sí !! Això sí, sempre tenint la situació sota control i socialitzant com a part de la passejada, on els gossos estan concentrats en caminar.

Al subscriure't al nostre butlletí de notícies, acceptes la nostra política de privacitat.